Baracskai Zoltán

A nyolcvanas évektől kezdve kutatja, és egyetemeken tanítja az üzleti döntéseket. A szakértőrendszerek felhasználási lehetőségeinek vizsgálata után a kilencvenes évek elején fejlesztette ki a DoctuS tudásbázisú keretrendszert, melynek működése a gépi tanuláson alapult. Később egy speciális algoritmus felhasználásával az induktív és a deduktív  következtetés mellé beépítette a redukciót is a DoctuS-ba. Így egy egyszerű szakértőrendszerből egy komplex tudásbázisú rendszer jött létre. Az üzleti döntések előkészítését és a döntési folyamatok átláthatóságát ennek a keretrendszernek a segítségével több hazai és külföldi vállalatban mint tanácsadó és coach támogatja.

Kapcsoló publikációi elérhetőek itt: http://scholar.google.hu/citations?user=XdCBRpsAAAAJ&hl=hu

Email címe: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 

 

Velencei Jolán

Több éves informatikai tapasztalat után 1995-ben csatlakozott a DoctuS KBS fejlesztői csapatához. Ezzel         egy időben indult tudományos karrierje is, ahol kutatási területe az üzleti döntések vizsgálata, a döntéshozók tudásának feltérképezése és megoszthatósága. A tudásbázis felépítésének egyik legfontosabb lépését, a tudás kihúzását, mint üzleti coach több coaching folyamatban támogatta. Informatikai hátterére alapozva könnyen tud kapcsolatot teremteni a döntéshozók észjárása és a tudásbázis építésének kötött lépései között.

Kapcsolódó publikációi elérhetőek itt: http://scholar.google.hu/citations?user=LM2E_lgAAAAJ&hl=hu

Email címe:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 

 

Dörfler Viktor

Jelenleg Glasgowban él, a University of Strathclyde üzleti iskolájának tanára. Kutatási területe a tudás menedzselhetősége és a szakértőrendszerek más IT eszközökhöz való kapcsolódásának vizsgálata. A DoctuS KBS fejlesztési munkáiba 1998-ban kapcsolódott be. Elképzelése alapján a DoctuS keretrendszer bemeneteli oldala ma már adatbázisokkal is összeköthető, és a kimeneti oldalon pedig lehetőség van a weben való megjelenítésre.

Kapcsolódó publikációi elérhetőek itt: http://scholar.google.hu/citations?user=KnnQms8AAAAJ&hl=hu

Email címe: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.