A tartós rezsicsökkentés: energetikai tanúsítvány

Napelem és rezsicsökkentés - Doctus
Energia: rezsicsökkentés. Vajon mit mutat az energetikai tanúsítvány hőtérképe?

Energetikai tanúsítvány és rezsicsökkentés

Most aztán van csatazaj – mindenünnen a rezsicsökkentés szöveget halljuk. Vannak, akik ennek nagyszerű voltát emelik ki, megemlítve, hogy a lakosság terheiből mennyit vesz le a magyar családok válláról az árak kordában tartása, a szolgáltatást nyújtók profitjának mérséklése által. Az energetikai tanúsítvány – a köznyelvben energiatanúsítvány – nem kerül szóba.

Mások a távcső másik felén néznek a rezsicsökkentésre és azt mondják, fenntarthatatlan a rezsicsökkentés ilyen módon, mert az elkaszált profitból nem lesz beruházás, korszerűsítés és a lakosság valamint az intézmények nem érdekeltek a valódi megtakarítást jelentő megoldásokban.

Az Innotau kft. (irodája: 1141 Budapest Gvadányi u. 13.) viszont nem politizál, csupán az energetikai tanúsítvány mellett érvel, propagálja azt, ismereteket nyújt hozzá – és ami ennél is több, elvégzi a méréseket, tanácsokat ad az energia – például a fűtési energia – csökkentésének módozataira. És persze ki is állítja az adás-vételkor immár kötelezően felmutatandó okmányt, az energetikai tanúsítványt.
Javaslataik között mindig megjelenik a zöld energia is, ami a társadalmi felelősségválalás további erős jele.

A további részletekről egy slide is tudósít minket, érdemes a négy lapot is áttanulmányoznunk. (A slide bal alsó sarkából lapozhatunk.)

És ez a fajta energia megtakarítás, például a hőenergiát pazarló nyílászárók, épületrészek kimutatása, az ez után következő javításokkal – egészen biztosan tartós, hosszú távú rezsicsökkentéshez vezet. És valódi értelme ennek van, ezt kellene támogatnia az államnak anyagilag és a propaganda eszközeivel is.

Ismerkedjen meg az országszerte igénybe vehető megoldásokkal:
> Energetikai tanúsítvány Budapest

Persze, mint azt Józsa Péter mérnöktől, energetikai tanúsítótól tudjuk, az Innotau nem csak Budapesten, hanem az ország több városában is rendelkezésre áll. Pécs, Győr, Szeged, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Szekszárd – hogy néhány fontosabb várost említsünk.
Ez a széles elérhetőség persze a vállalkozás terén bizonyított tudás, műveltség, doctus bizonyítéka, és mindjárt többlet előnyöket is hordoz. A tapasztalatok sokasága mellett kedvezményeket is nyújthat egy bizonyos méret fölött egy adott vállalkozás. Például az Innotau akár egy napos határidőt is fel tud vállalni, ami meglehetősen gyorsá teheti egy adás-vétel lebonyolítását.

Megosztás a közösségi médiában

Szólj hozzá!