Amikor már csak a masszázs segít

A Masszázs Pécs logo - Doctus

A Doctus blog alapvetően a munkaerő erejével, tudásával, a munkával és annak eredményével foglalkozik. Ám az élvezet mellett a munka fáraszthat is, éppen ezért mindig kell valamilyen kikapcsolódás is. Zene és tánc, tévézés, focimeccs, sport vagy egyszerűen csak pihenés egy könyvvel a kanapén.
De tudunk egy olyan kikapcsolódási formát is, amely a testet és a lelket is nyugalmi állapotba hozza: masszázs.

Ismerünk is egy jó masszázzsal foglalkozó blogot, amely bevezet minket e nagyszerű technikák világába: Masszázs

A címoldal ezt mondja el

 • Masszázs jelentősége: A masszázs segít az ellazulásban és a testi, valamint szellemi egészség javításában. Különböző technikák és illatok kínálnak egyéni élményt.
 • Masszázs típusok: Számos masszázs típus létezik, mint például a sport-, ellazító-, ajurvédikus-, aromaterápiás-, thai-, japán-, finn-, korokan masszázs, és célzott testrész masszázsok.
 • Bowen technika: A Bowen technika hasonlít a masszázshoz, de mégsem azonos vele.
 • Történeti háttér: A masszázs gyakorlata több ezer éves múltra tekint vissza, kezdetei az ayurvédikus és kínai gyógyászatban gyökereznek.

A masszázs számos előnyös hatással rendelkezik az egészségre és az általános jólétre. Az öt legnépszerűbb masszázs típust érdemes kipróbálni.

Az öt legnépszerűbb masszázs típus

 1. Svéd masszázs: A svéd masszázs a legelterjedtebb típus, amelyet a test teljes ellazítására és a stressz csökkentésére használnak. Különböző technikákat alkalmaz, például simítást, gyúrást és vibrálást.
 2. Thai masszázs: A thai masszázs a thai tradíciókra épül, és a test energiapályáira fókuszál. A masszőr nyomást gyakorol a test különböző pontjaira, és a páciens aktívan részt vesz a nyújtásban.
 3. Mélyszöveti masszázs: Ez a masszázs célzottan a mélyebb izmokra és kötőszövetre összpontosít. Segít oldani az izomfeszültséget és csökkenti a krónikus fájdalmat.
 4. Shiatsu masszázs: A shiatsu japán eredetű masszázs, amely az ujjak és tenyerek nyomását alkalmazza a test energiapályáin. A cél az egyensúly helyreállítása és a stressz csökkentése.
 5. Reflexológiai masszázs: A reflexzóna-masszázs a láb talpán található reflexpontokra fókuszál. Ezek a pontok kapcsolatban állnak más testrészekkel és szervekkel, így a masszázs hatékonyan befolyásolhatja az egész testet.

Minden típus más-más hatásokkal és előnnyel rendelkezik, így érdemes kipróbálni mindegyiküket, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

További népszerű masszázs fajták

 • Sportmasszázs: Ez a masszázs fajta különösen hasznos lehet sportolók számára, segít a regenerálódásban és az izmok ellazításában.
 • Ellazító masszázs: A stresszoldás és a pihenés elősegítésére szolgál, ideális választás lehet egy hosszú nap után.
 • Ajurvédikus masszázs: Az életenergiák egyensúlyának helyreállítására és a testi-szellemi egészség javítására irányul.
 • Aromaterápiás masszázs: Különböző illóolajok használatával nyújt relaxáló élményt, és pozitív hatással lehet az elmére.

Témánkba vág:

A masszázs Magyarországon

Megosztás a közösségi médiában

“Amikor már csak a masszázs segít” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!