Céges autó vétele vagy autóbérlés legyen

Autóbérlés: bő kínálat - Doctus
Autóbérlés: bő kínálat a Koala Autorent autókölcsönzőnél

Vállalkozó Lajos autós dilemmája

Lajos ült az irodája ablakában, és a budapesti városképet bámulta. A Duna hullámai tükröződtek az épületek üvegfelületein, miközben a nap sugarai aranybarnára festették a várost. Ebben a szép pillanatban egy fontos döntés dilemmája gyötörte. Autó vétel vagy autóbérlés – ez itt a kérdés. Barátjának, Jánosnak szerette volna elmondani mindazt, ami a fejében kavarog.

– János, úgy érzem, eljött az ideje, hogy beszéljek veled egy dolgról, ami már régóta foglalkoztat engem. Tudod, mostanában egyre több üzleti útra kell mennem, és az a gondolat köröz a fejemben, hogy kellene egy cégautó. De azt is tudom, hogy ez egy nagy lépés, és komoly befektetést igényel.

Lajos elgondolkozva nézte az autókat, amik a Dunát szelő hidakon haladtak át.

Autók és az első gondolat

– Először is, az autóvásárlás mellett szól, hogy a cégünknek állandóan rendelkezésére állna egy jármű. Kényelmes lenne, nem kellene mindig autóbérléssel vacakolni, és talán hosszú távon kifizetődne.

Lajos felemelte a szemét a távoli naplementére, és folytatta: – De azt is tudom, hogy az autók fenntartása nem olcsó mulatság. Szervizek, biztosítások, téli-nyári abroncsok – mindez hosszú távon komoly költséget jelenthet.

A vállalkozó megvakarta a fejét, majd a barátja felé fordult.
– És azt sem hagyhatom figyelmen kívül, hogy az elektromos autók napról napra népszerűbbek lesznek. Lehet, hogy a jövőben az ilyen járművekre kellene váltanunk, ami további beruházásokat igényel. Jövőbe látó készülékem persze nincs.

Elektromos autók és a második gondolat

Lajos egy pillanatra elhallgatott, majd hirtelen felvidult.
– De most jut eszembe egy jó ötlet! Mi lenne, ha autóbérlés mellett döntenék? Egyrészt nem kellene komoly összeget előre kifizetnem egy autóért, másrészt mindig az aktuális igényeimhez választhatnék autót – akár hibridet, akár elektromosat is. Akár Volkswagen, akár Toyota, akár személyautó, akár mikrobusz mellett döntenék. És a karbantartásról sem kellene magamnak gondoskodnom, az autóbérlő cég intézi mindezt.

Az autóbérlés nyert

Lajos elégedetten nézett ki az ablakon, és mosolya elárulta, hogy megtalálta a megoldást.
– Igen, úgy döntöttem, hogy egy magyar kisvállalkozástól bérlek autót. Úgy érzem, ez a legpraktikusabb és leggazdaságosabb megoldás a cégünk számára. Az ismerőseimtől hallottam a Koala Autorent autóbérlő, autókölcsönző vállalkozásról, korrekt, rugalmas srácokként írták le őket. Még a honlapjuk elérhetőségét is tudom: Autóbérlés és tartós bérlet.

A nap vége felé Lajos boldogan távozott az irodából, tudva, hogy a jól átgondolt döntése hozzá fogja segíteni az üzleti útjaihoz, és közben támogat egy helyi, magyar, budapesti vállalkozást is.


Elolvasásra ajánlom az autóbérlés, autókölcsönzés témában:

Megosztás a közösségi médiában

Szólj hozzá!