Vásárdíjat kapott a Pécs2010off Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Vásáron 2009 októberében bemutatkozó pécsi kezdeményezés, a Pécs2010off Vásárdíjat kapott. A díj átadásakor elhangzott értékelés alapján a kezdeményezés átfogó képet ad a település marketing lehetőségeinek kiaknázására és a városlakók által az összefogására épülő programok megvalósítására.

Mi az a Pécs2010off?

Mint ismeretes, néhány pécsi vállalkozás és civil szervezet indította el a Pécs2010off eseménysorozatát, melynek célja, hogy a saját lehetőségeikkel is felhívják a figyelmet Pécs városára és a Pécs2010 EKF eseményekre, – valamint a számos OFF programra.

Az alapítók között megtalálható a Pécsi Hálózatok Közössége és a Magyar Áruk Klubja is.

Weinreich László a Pécs2010off ötletgazdája elmondta: “A program célja koordinálni a “minden, ami Pécs” gondolatkör mentén tevékenykedő szervezeteket, és lehetőség szerint ezeknek teret és bemutatkozási lehetőséget keresni és adni.
A kezdeményezés együtt kiván működni a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt sikeressége érdekében dolgozó szervezetekkel. Kiemelt cél egy több éves fenntarthatóságra épülő,- a városlakókkal együtt megvalósuló korhű jelmezes fesztivál kivitelezése, melynek aktív előkészítése elkezdődött.
A 2010-es évben a törekvés az EKF sikerességét formáló szereplők részére kívánja működtetni a Pécsi Hálózatok Közössége elnvezésű projektjét.”

Dunaújvárosban értékelték a civilek teljesítményét

E projekt első állomása Dunaújváros volt, ahol 2009. okróber 9-11. között a Dunaújvárosi Vásáron mutatkozott be a Pécs2010off kezdeményezés, s az első bemutatón Herpai Zoltán festő- és grafikusművész alkotásait is megtekinthették a látogatók.
Herpai a festmények biztosításával segítette a rendezvény sikerességét, s így a helyi kezdeményezések és a kortárs alkotó találkozása is létrejött.

Megosztás a közösségi médiában

Szólj hozzá!